lunes, 3 de octubre de 2016

TORNEN LES MANS: Això ho cus jo!

És un orgull vore publicat articles de prensa que reflectixen el panorama actual del Patronaje i la costura a la ciutat de Valencia. A mes a mes vore com Tissora esta molt present junt amb altres projectes mes jovens que se van afegint a l'oferta de la ciutat. Com diu l'article "varen ser uns dels primer d'olorar el que venia" i per això ens varem adaptar per a rebre a les moltes persones que s'interesades per els cursos de Patronaje i Costura.

Despres dels anys ens omplim de satisfaccio vore com hem afectat a la vida de tantes persones, que han fet realitat el seu somni de dedicar-se profesionalmente al meravellos mon de l'ensenyanza, patronatje, tall i confeccio, costura, costura creativa, diy, o com vullgeu dir-ho.

El cas de Sheila i Renata són nomes com a representacio de altres projectes interesantissims que han eixit i eixiran de la ma de Tissora. 

Extracte del article publicat en Valencia Plaza

Això ho cus jo!
...

On estan les modistes?

Sheila només té 21 anys. Ha confeccionat el seu vestit de núvia i gestiona una web on ven les seues creacions: «Mis dos abuelas eran modistas y mi madre nunca quiso aprender a coser. Yo retomé la costura. Aprendí a coger bajos, poner cremalleras, hacer ojales, cosas que te sirven para el día a día y te dan independencia. La tercera generación queremos volver a hacer las coses por nosotras mismas. La figura de la modista se ha perdido. Hoy en día encuentras persones que hacen arreglos, pero ya no hay quien te copie los vestidos de las revistas».






Com ella, Renata Giglio, qui amb 25 anys també ha iniciat un negoci de roba exclusiva i feta a mida. Les dues són  alumnes de l’escola Tissora, al barri marítim de la ciutat. Eva, modista i al capdavant, va ser de les primeres a olorar la demanda de tallers de confecció pròpia. Bosses de mà, pameles, punys, vestits de valenciana, res se li resisteix: «Som dels pocs centres valencians que et preparen per a rebre la titulació oficial del Sistema Martí de tall i confecció. Cada any dels nostres cursos ixen alumnes que munten els seus propis ateliers on també impartixen cursos; ací estudien professores que impartixen classe al Grau Superior de Velluters i altres centres i, fins i tot, valorant les eixides que té la costura, enguany estem donant tres tallers per a dones en exclusió social finançats per l’Ajuntament de València».





...

En el següent enllaç pots llegir l'article senser


No hay comentarios: